T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Telefon
03462114732
Belgegeçer
0
WEB
https://fatihsultanmehmet58.meb.k12.tr
Adres
Alibaba Mahallesi 42/84 Sokak No1 Merkez/SİVAS
Vizyon
BİZ, Bilgi Çağı’na uyarlanmış bir kurum olarak; • Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli,toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak, • Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen,güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmak, • Eğitim – Öğretim etkinliklerinde, çağdaş teknolojinin getirdiği tüm olanakların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, • Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterebilecek ve gurur duyacak bir kurum haline getirmek, • Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, • Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak.
Misyon
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir.
Başarılar
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzdan 1 öğrencimiz Sivas Fen Lisesini, 2 öğrencimiz Selçuk Anadolu Lisesini ve 1 öğrencimiz de Sivas Anadolu Lisesini kazanmıştır. Ayrıca toplam 10 öğrencimiz sınavla öğrenci alan nitelikli okullara yerleşmiştir. Kız Halkoyunları ekibi ortaokul yarışmalarında 1. olmuştur.
Öğretmen :39
Öğrenci :429
Derslik :15
Toplantı Salonu :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1155
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler
08:30 - 15.30
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Halk otobüsü.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Alibaba Mahallesi 42/84. Sokak No:1 SİVAS/Merkez
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Şehir merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında 1 öğrencimiz Sivas Fen Lisesini, 2 öğrencimiz Selçuk Anadolu Lisesini, 1 öğrencimiz Sivas Anadolu Lisesini, 1 Öğrencimiz İhramcızade And. İmam Hatip Lisesini, 1 öğrencimizde Atatürk MTA Lisesi Raylı Sistemler bölümünü kazanmıştır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun futbol, futsal, masa tenisi takımı ve kız halay ekibi mevcuttur.Okulumuz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında halkoyunları yıldız kızlarda Sivas 3.sü ve Yıldız futsal kız takımı Sivas 3. sü olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarı Düzenlenmiştir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Teknofest ve siro robot yapma projeleri devam etmektedir.
Yazdır